Debats per reflexionar col·lectivament sobre la transformació social avui

Avui ens trobem davant d’un dels reptes més grans de la història: superar el sistema de dominació i opressió més complex que ha existit mai. Un dels primers passos per fer-ho és augmentar la nostra consciència, la consciència dels oprimits, la consciència del poble.

L’autonomia (entesa com l’autodeterminació directa del Poble), en contraposició a l’heteronomia (on les normes venen imposades des de fora, des d’una elit), cal que sigui escollida conscientment, no pot ser donada ni imposada, així és necessari que es fonamenti en la consciència crítica de les persones que volen esdevenir autònomes. Pensem que el debat, entés com un procés de deliberació col·lectiva, esdevé una eina fonamental en aquesta presa de consciència.

Per això, des del col·lectiu Reflexions per l’emancipació i amb la col·laboració de la Universitat Indignada, us proposem una sèrie de debats per tal de reflexionar col·lectivament sobre la transformació social avui. L’objectiu és generar un espai de trobada i debat públic de totes les persones de Barcelona i rodalies que vulguem debatre i reflexionar entorn a aquestes idees per fer-ho juntes i veure com incidir a la societat per transformar-la, contribuïnt així a l’augment de la consciència emancipadora i estratègica per poder avançar cap a una nova societat.

El primer d’aquesta sèrie de debats proposem que sigui entorn a l’article “Sols el poble salva el poble” i serà el dissabte 24 de Novembre a les 17.45 al banc expropiat de Gràcia (Travessera de Gràcia, 181, Barcelona). Al text es tracten breument idees fonamentals que seran transversals a diversos debats: la democràcia, l’autonomia, la llibertat, l’assemblea, el poder, la necessitat de crítica, reflexió i millora, i les estratègies de transformació social. Podeu llegir l’article i anar posant comentaris per preparar el debat aquí.

Us animem a llegir i reflexionar previament les idees del text, així com fer-ne difusió amb aquest mail, amb el cartell adjunt i/o per les xarxes socials (el hashtag que proposem és #SolsElPobleSalvaElPoble). Per més informació: http://reflexions.emancipacio.net

salut i autonomia!

http://reflexions.emancipacio.net
https://universitatindignada15m.wordpress.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s