ACTIVITATS PRIMER TRIMESTRE 2014

PROGRAMACIÓ DEL SEGON TRIMESTRE DEL CURS 2013-14

  • Divendres 21 de febrer a les 19h “Una ullada al moment polític actual.” Text per al debat del 21 de febrer
  • Divendres 14 de març a les 19h “La publicitat i la propaganda com a conformadors d’una societat passiva, abúlica i dòcil.” Text per al debat del 14 de març
  • Dissabte 5 d’abril mati: jornada de reflexió i d’aprofundiment de aquests temes.

Lloc: Casal de barri Pou de la figuera (Sant Pere més baix, 70)
Organitza: Universitat Indignada 15M

Gairebé tres anys després del 15M i a punt d’iniciar un nou cicle electoral que comença amb les europees, i l’anunciat referèndum del 9N al que seguiran autonòmiques, municipals i generals, tots els grups polítics es preparen per llençar noves alternatives en forma de plataformes unitàries, processos constituents, nous partits, refundacions, etc.

És en aquest moment que creiem que hem de fer una profunda reflexió sobre la realitat del marc polític en què ens movem per tal de no repetir els errors del passat.

El 15M va plantejar nos espais per a la pràctica política que poc o res tenen a veure amb el vell marc heretat el segle passat

Amb eslògans com “Lo llaman democracia y no lo es” o “Que no nos representan, que no” es qüestiona la forma de participació i la forma de representació en el actual sistema polític. Queda sota sospita doncs el sistema electoral, les formes de govern resultants i el propi sistema de partits.

LA UNIVERSITAT INDIGNADA 15M us convida a tots a aprofundir sobre aquest fet el divendres 21 de febrer a partir del text que oferim com a base de discussió.

D’altra banda aquests dos anys ens han mostrat com el moviment iniciat el 15M, que ha generat o influenciat moviments parcials importants, no ha estat capaç de transmetre al conjunt de la societat el seu esperit.

Volem reflexionar sobre aquest fet i qüestionar-nos en quina mida la publicitat, la propaganda i els mass media en general són els responsables de la creació d’un individu passiu, conformat, i dòcil, esclau del consum i de pensament pla, acrític i submís.

La trobada del 14 de març serà el marc per a debatre aquest tema.

Tot aquest treball ha de confluir en la jornada del 5 d’abril en la que volem concloure aquest procés de reflexió.


ESTEU TOTS CONVIDATS A APORTAR LES VOSTRES IDEES EN AQUESTA REFLEXIÓ. PODEU ASSISTIR A LES REUNIONS QUE CADA DIMARTS A LES 6 DE LA TARDA FEM AL POU DE LA FIGUERA.

TAMBÉ PODEU COMUNICAR LES VOSTRES OPINIONS VIA EMAIL: universitatindignada.15m@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s